Blijf op de hoogte

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang als eerste ons laatste nieuws, onze nieuwe collecties, promoties en uitnodigingen voor onze events.

Kan een permanent of haarkleuring mislukken als je ongesteld bent? Kan een permanent of haarkleuring mislukken als je ongesteld bent?

NIEUWS | 14-10-2014 : 08:00 | Overzicht van nieuws & events

Ja en neen… Je hormoonhuishouding is niet van invloed op een haarkleuring. De verf legt immers gewoon een kleurlaagje om je haar heen en verandert je haar niet wat de structuur betreft. Als je ongesteld bent je haar laten kleuren, zal dus geen verschil uitmaken.

 

Anders kan het zijn als je bijvoorbeeld een permanent laat zetten. Hierdoor wordt de structuur van je haar echt grondig veranderd. Ook je hormonen hebben een effect op de structuur van je haar. Dit verklaart bijvoorbeeld waarom zwangere vrouwen minder last hebben van haaruitval of ineens meer slag in hun haar krijgen. Als je ongesteld bent, kan het dus zijn dat je hormonen ervoor kunnen zorgen dat je behandeling anders uitpakt dan verwacht. Je permanent zal niet direct compleet mislukken, maar misschien toch niet resulteren in het kapsel dat je voor ogen had…