Blijf op de hoogte

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang als eerste ons laatste nieuws, onze nieuwe collecties, promoties en uitnodigingen voor onze events.

Eek schilfertjes! Wat is het en wat kan je er aan doen? Eek schilfertjes! Wat is het en wat kan je er aan doen?

NIEUWS | 9-09-2014 : 08:00 | Overzicht van nieuws & events

Je hoofdhuid jeukt en als je je haar kamt of schudt, dwarrelen schilfertjes als talloze sneeuwvlokjes naar beneden… Je hebt roos! Bah! Gegeneerd kijk je keer op keer of zich ongemerkt geen wit laagje op je schouders heeft genesteld.

 

Voorkomen is ook hier beter dan genezen! Eén van de meest voorkomende oorzaken van roos is het (overdreven) gebruik van lak, gel of haarmaskers. Stop er tijdelijk mee en geef je haar en hoofdhuid de kans om zich te herstellen… dat kan al genoeg zijn om van je roos af te komen. Daarnaast kan je ook last van roos hebben omwille van gezondheidsproblemen, stress, vermoeidheid of een ongevarieerd en onevenwichtig eetpatroon.

 

Hoe het ook ontstaan is, je wilt er vanaf! Anti-roosschampoo’s zijn de meest bekende remedies voor roos. Maar omdat roos verschillende oorzaken kent, is niet iedere anti-roosshampoo even efficiënt voor jou. Probeer indien nodig dus meerdere soorten uit! Er bestaan ook gespecialiseerde anti-roosbehandelingen en tal van huis-tuin-en-keukentrucjes, zoals een behandeling met henna, uien, fenegriek, limoenen of appelazijn. Ook een goede hoofdhuidmassage bij de kapper kan helpen! Kom gerust eens langs, wij adviseren je graag over hoe je roos efficiënt en snel een halt toeroept!